У биоскопу Дома културе у Грачаници 9. маја две премијере

Пројекције анимираног филма ,,Фердинанд“ и играног ,,Црвени врабац“ биће организоване у Дому културе у Грачаници у среду 9. маја од 18. и 20 часова. Цена карте за први филм износи 300 динара и број улазница је ограничен, док је за други улазница јефтинија и може се купити за 200 динара. Карте за обе пројекције се могу набавити на билетарници Дома културе у Грачаници. 

 Фердинанд је анимирана прича која доказује да предрасуде не смеју да постоје и да не треба да судимо на основу изгледа. У оригиналној поставци, глас главном јунаку Фердинанду позајмјује Џон Сина, а уз њега ту су и Кејт Мек Кинон, Ђина Родригез и Ентони Андерсон. Режију ове романтиче драме потписује руски редитељ  Олег Трофим.

Црвени врабац  је адаптација шпијунског романа Џејсона Метјуса, смештена у модерној Русији, која прати оперативца Доминику Јегорову (Џенифер Лоренс).

Она добија наређење да, мимо њене воље, постане “врабац”, односно обучена заводница на задатаку и да прати младог Ција агента Натанијела Неша, који је добио улогу да истражи руски обавештајни систем.

Између њих двоје се јавља привлачност, али се емотивном везом излажу великом ризику. До још једног преокрета долази када и њу ангажује Ција да открије издајника на високом нивоу у Вашингтону.

И.М.