U bioskopu Doma kulture u Gračanici 9. maja dve premijere

Projekcije animiranog filma ,,Ferdinand“ i igranog ,,Crveni vrabac“ biće organizovane u Domu kulture u Gračanici u sredu 9. maja od 18. i 20 časova. Cena karte za prvi film iznosi 300 dinara i broj ulaznica je ograničen, dok je za drugi ulaznica jeftinija i može se kupiti za 200 dinara. Karte za obe projekcije se mogu nabaviti na biletarnici Doma kulture u Gračanici. 

 Ferdinand je animirana priča koja dokazuje da predrasude ne smeju da postoje i da ne treba da sudimo na osnovu izgleda. U originalnoj postavci, glas glavnom junaku Ferdinandu pozajmjuje Džon Sina, a uz njega tu su i Kejt Mek Kinon, Đina Rodrigez i Entoni Anderson. Režiju ove romantiče drame potpisuje ruski reditelj  Oleg Trofim.

Crveni vrabac  je adaptacija špijunskog romana Džejsona Metjusa, smeštena u modernoj Rusiji, koja prati operativca Dominiku Jegorovu (Dženifer Lorens).

Ona dobija naređenje da, mimo njene volje, postane “vrabac”, odnosno obučena zavodnica na zadataku i da prati mladog Cija agenta Natanijela Neša, koji je dobio ulogu da istraži ruski obaveštajni sistem.

Između njih dvoje se javlja privlačnost, ali se emotivnom vezom izlažu velikom riziku. Do još jednog preokreta dolazi kada i nju angažuje Cija da otkrije izdajnika na visokom nivou u Vašingtonu.

I.M.