Popović sa meštanima Dobrotina o sanaciji poplavljenog

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je sa saradnicima područje koje je nedavno poplavljeno, kako bi dogovorio načine saniranju posledica poplava u Dobrotinu.

Popović je Dobrotin obišao kako bi se uverio u trenutno stanje i upoznao sa merama koje preduzete od strane opštine na saniranju posledica poplave. Sa meštanima, kojima je stradala imovina, razgovarao je o načinima i mogućnostima za saniranje nastale štete.

Komisija za procenu štete je uradila svoj deo posao, a po završetku njihovog izveštaja trebalo bi da se zna kako će se i na koji način pristupiti saniranju posledica poplave.

„Težak je prizor, šteta nije mala,  u šta sam imao prilku lično da se uverim. Opština Gračanica je reagovala u skladu sa svojim mogućnostima i meštanima Dobrotina, koji su bili pogođeni poplavom. pomogla u čišćenju stanova i poplavljenog područja. Ekipe javne službe su potom izvršile deznfekciju, dezinsekciju i deratizaciju stanova, a isto će biti učinjeno i na poplavljenom području“, rekao je Popović.

Gradonačelnik Gračanice je naglasio da se preventivno mora proširiti korito reke koja protiče kroz Dobrotin.

Na sastanku sa meštanima koji je usledio posle obilaska stanova, kuća i terena, u Osnovnoj školi u Dobrotinu, dogovoren je plan za sanaciju štete.