Pun kofer nagrada za učenike Muzičke škole „Stevan Mokranjac“

Učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Lapljeg Sela, Filip Mirković , Milena Dimitrijević i Sava Zdravković osvojili su dve drguge i jednu treću nagradu na takmičenjima koja su 11. i 13. maja održana u Knjaževcu i Sremskoj Mitrovici, saznaje naš portal.

Filip Mirković je osvojio drugu nagradu u Knjaževcu, Foto: lična arhiva

Filip Mirković je učenik četvrtog razreda Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i učestvovao je na 62. Festivalu mizičkih i baletskih škola Srbije, koji se u petak 11. majaodržao u Knjaževcu.

U jakoj konkurenciji od 60 muzičkih škola iz čitave Srbije, Filip je osvojio drugu nagradu za piano. Na istom takmičnju, učenik četvrtog razreda Sava Zdravković, osvojio je treću nagradu za harmoniku.

Učenica drugog razreda Milena Dimitrijević, danas je na tradicionalnom Festivalu pijanizma, u Sremskoj Mitrovici, osvojila takođe drugo mesto. Milenin i Filipov mentor profesor Nemanja Đorđević kaže da je ponosan na svoje učenike i na rezultat koji su postigli, u zaista jakoj konkurenciji.

„Ovo je veliki uspeh, kako za mene, kao njihovog mentora, tako i za čitavu našu školu, ali i opštinu“, ponosno ističe Milenin i Filipov profesor klavira.

Đorđević obećava da će se i u narednom periodu truditi da što više stimuliše učenike, kako bi i na ostalim takmičenjima ispoljili, ono najbolje, što poseduju kod sebe.

„Radimo sa zaista nadarenom decom, samo ih treba podstaći, usmeriti i dobićete čudo, uzvratiće vam ogromnom energijom i talentom“, rekao je  Nemanja Đorđević.

Milena Dimitrijević je osvojila drugu nagradu u Sremskoj Mitrovici, Foto: privatna arhiva

Muzička škola „Stevan Mokranjac“, koja je do početka rata 1999. godine radila u Prištini, ima bogatu tradicju postojanja.

„U poslednje  četiri godine naši nastavnici i muzički pedagozi ulažu veliki trud. Želimo da zajedno vratimo sjaj i reputaciju kojom se nekada ogledala škola “Stevan Mokranjac“.  Mislim da polako, korak po korak, uspevamo u tome, jer naši učenici i na republičkim ali i na međunarodnim takmičenjima ostvaruju veoma zavidne rezultate“, kaže direktor škole Andrija Jović.

Muzička škola broji 155 učenika, od čega 130 đaka pohađa niše razrede, dok je  preostalih dvadesetpetroro u višim raredima. Od nedavno škola je izmeštena u novosagrađeni objekat u Lapljem Selu.

I. Miljković