Званичници честитали почетак Рамазанског поста

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

Вечерас са заласком сунца, почиње Рамазан, месец поста за муслиманске вернике. Сутра почиње Рамазански пост, који траје до 14. јуна. Честитке муслиманским верницима, поводом почетка Рамазанског поста, упутили званичници Србије и Косова.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, пожелео је старешинству и свим верницима исламске вероисповести да им пост прође у миру и добром здрављу.

„Поводом наступајућег благословеног месеца Рамазана, старешинству и свим верницима исламске вероисповести на Косову и Метохији и у другим деловима Републике Србије, желим да овај месец поста, јасних мисли и добрих дела, допринесе јачању међусобног уважавања, толеранције и суживота народа, вера и култура, као што нам налаже вишевековна традиција на овим нашим заједничким просторима“, поручио је Ђурић.

Честитке је упутио и министар администрације локалне самоуправе у Влади Косова у оставци, Иван Тодосијевић.

“Желим да вам наредних месец дана протекне у миру, љубави и лепим тренуцима са најближима. Нека почетак месеца Рамазана, а на крају и ваш велики празник Рамазански Бајрам обележе радост и спокојство. Стога, у име Министарства администрације локалне самоуправе и своје лично име, свим припадницима исламске вере честитам предстојец́и Рамазан”, каже се у саопштењу достављеном медијима из Министарства администрације локалне самоуправе.

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у Влади Косова, Далибор Јевтић свим верницима исламске вероисповести честитао је почетак светог месеца Рамазана, са жељом да наредне празничне дане проведу у духу среће , доброг здравља и благостања.

„Славећи почетак месеца Рамазана , месеца поста, молитве и доброчинства, желим да заједничке људске вредности осветљавају пут помирења, покајања и праштања.

Позивам вас да заједно градимо друштво у коме ће се поштовати културне и верске различитости и да створимо услове да свака национална и верска заједница слободно афирмише своје највише вредности”, поручио је Јевтић.

А.Ћ.