Бошко Обрадовић: Ко, о чему и са којим мандатом преговара у вези са КиМ?

Као што ће свака власт у Дверима увек имати савезника за очување КиМ у саставу Србије – тако ћемо се супротставити свакој идеји директног или индиректног признања независности Косова од стране владајућег режима.

„Представници актуелне власти све време дају контрадикторне изјаве: да, са једне стране, никада неће признати независно Косово, док, са друге стране, морају да реше постојећи замрзнути конфликт јер је то – између осталог – главни услов за даље приступање Србије ЕУ.“ – рекао је Обрадовић.

Он је истакао да је речено да ће предлог решења статуса јужне српске покрајине бити изложен јавности до краја марта, данас је крај маја и његовог предлога још увек нема а за то време ван очију јавности трају тајни преговори са разним страним факторима о судбини Косова и Метохије.

Обрадовић је истакао да нико није добио мандат Народне скупштине да преговара о будућности КиМ и питао како је уопште могуће преговарати о било чему што је ван Устава Србије и Резолуције СБ УН 12 44.

„Просто је невероватно да о стању на КиМ расправља Савет безбедности УН на свака три месеца, да се о КиМ изјашњавају бројни светски државници и аналитички центри, а да се о КиМ једино не говори у Народној скупштини Републике Србије.“ – рекао је предедник Двери и додао да је велики проблем што се наша власт обавезала да ће потписати правно-обавезујући споразум са лажном државом Косово, а то није ништа друго него пречица да Косово добије столицу у УН и тиме заокружи своју независност.

По њему право питање гласи о чему председник тренутно преговара у вези са КиМ и ко му је дао мандат за то. Он сматра да ако то решење не буде у оквиру Устава Србије и Резолуције 12 44 СБ УН, тј. ако тај предлог води ка директном или индиректном признању тзв. косовске независности – то ће изазвати трајни конфликт унутар српског народа и председник Вучић ће сносити одговорност за нарушавање унутрашњег мира у држави.