Министарство за заједнице и повратак помаже Општини Ранилуг

Далибор Јевтић у Општини Ранилуг

Близу 300.000 евра биће уложено у нови Центар медицине у општини Ранилуг. Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић и градоначелник Општине Ранилуг, Владица Аритоновић данас су потписали Меморандум о изградњи овог објекта, који ће како је речено, много повећати број запослених, а самим тим ће помоћи и опстанку Срба на овим просторима.

„Обећао сам током моје претходне посете општини Ранилуг да ће грађани добити боље и квалитетније услове за здравствену заштиту. Данас то обећање испуњавамо. Потписивање меморандума значи почетак процедуре за изградњу једног модерног Здравственог центра. Верујем да ћемо бити у прилици да у веома кратком року положимо камен темељац, а мени је од временских рокова важније да објекат буде квалитетно изграђен и да касније тај квалитетно изграђени објекат и свечано отоворимо. Желим одавде данас да поручим оно што је врло важно рећи, а то је да изградњом овог Центра породичне медицине буквално ударамо камен темељац ономе што ће се звати Заједница српских општина, зато што ће и овај центар и свака школа коју обновимо или изградимо и све оно што будемо радили у наредном периоду било где и сваки Србин који овде живи, бити део онога што се зове ЗСО, а то је управо наш крајњи циљ “, рекао је министар Јевтић, обраћајући се великом броју окупљених мештана Ранилуга.

Далибор Јевтић у Општини Ранилуг

Јевтић је најавио и помоћ породицама које живе у тешким условима. Данас је шесточланој социјално угроженој породици Насковић из села Рајановце обећао изградњу новог дома како би добили адекватне услове за живот.

„То је наш допринос у ономе што је наш посао, а то је борба за опстанак Срба на овим просторима, јер без опстанка, као што увек истичем, неће бити ни повратка оних који су се одавде раселили“, нагласио је министар у оставци, Далибор Јевтић, нагласивши да ће болесној деци брачног пара Насковић помоћи и у лечењу.

Министарство за заједнице и повратак, за изградњу Центра медицине у Ранилугу издваја 240. 000 евра, док ће Општина у изградњи партиципирати са 60. 000 евра.

Анђелка Ћуп