Традиционално, на Свете Тројице у Скуланеву почела манифестација „ Дани општине Липљан“

Низом културних активности и ове године се одржва тродневна манифестација „Дани Општине Липљан“ која ће почети на Свету Тројицу у селу Скуланеву, а завршиће се 29. маја кулутурно уметничким програмом у Добротину.

После празничне јутарње литургије, у Скуланеву код Липљана, биће одржана изложба домаће радиности на којој ће учествовати више од 30 излагача. Организатори су предвидели и богат културно уметнички прогам уз учешће Културно уметничких друштава и певачких група са ових простора.

Дан касније, манифестација се сели у Липљан, где ће се у порти цркава Ваведења Пресвете Богородице и Светог Флора и Лавра одржати свечана Литругија. Више од 50 излагача принеће традиционална српска јела са Косова и Метохије, у оквиру изложбе која ће бити одржана у црквеној порти.

У току програма биће изабрана најбоље умешена косовска погача, док ће домаћица која ју је умесила и испекла бити награђена пригодним поклоном. Термин од 13 до 15 часова предвиђен је за свечани програм ученика Основне школе „Браћа Аксић“ из Липљана, док су касни поподневни сати резервисани за културно уметнички програм, уз учешће КУД-ова, народних појаца и свирача.

Завршница манифестације „Дани општине Липљан“ биће организована у Добротину, једном од највећих српских села ове општине.

Програм ће отпочети јутарњом Литургијом у цркви Светог Димитрија и биће настављен у поподневним сатима, свечаним дефилеом ученсика  у народним ношњама. На традиционалном коцерту, који ће бити одржан испред Дома кулутре у том месту, учествоваће и Културно уметничка друштва из уже Србије, заједно са КУД-овима са Косова и Метохије. Програм ће бити завршен доделом награда, прзнања и захалница ученисима манифестације, у уторак, 29. маја.

Манифестацију“ Дани општине Липљан 2018.“ помогла је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

И.Миљковић.