Борис Малагурски: „Тежина ланаца 3“ о тровању Срба осиромашеним уранијумом

Редитељ и продицент документарног остварења „Косово: Моменат у цивилизацији“, најављује да се после успешно завршене пројекције  широм света, враћа продукцији филма „Тежина ланаца 3“.  Аутор је саопштио да ће се, после два дела серијала под истим називом, која су се бавила распадом СФРЈ и инсталирањем неолибералног капитализма код нас, у најновијем филму бавити уништавањем наше животне средине, здравља и опстанка српског народа.

Малагуркси у седишту „Раша тудиеј“, фото: приватна ахива

Велики део филма биће посвећен теми НАТО агресије бомбама са осиромашеним уранијумом 1999. године, које су оставиле трајне последице, али и чињеници да је НАТО бомбардовањем рафинерија и трафостаница починио хемијски геноцид над српским народом.

„До сада смо већ интервјуисали неколико стручњака на ову тему, а да бисмо наставили са радом, потребна нам је подршка, саопштио је Малгурски који је је уједно и продуцент филма и прикупља новчана средства за наставак снимања документарца.

Како је нагласио, филм се финансира искључиво путем донација, „због чега молим оне који су у могућности да подржите овај млади филмски тим, како би домаћој и светској јавности представили истину о тровању наше земље и нашег народа!“, саопштио је Малгурски.

И.М.