Божидар Шарковић: Акција косовске полиције требала да буде енергичнија

После четири сата проведених у полицији, Љубиша Богосављевић из Петрича, кога су косовске снаге реда привеле због оптужби да је, наводно, починио ратни злочин, ослобођен је. Ово је за портал ГрчаницаОнлајн потврдио председник Привременог органа Општине Клина Божидар Шарковић.   

Богосављевићу је у полицији речено да је ухапшен зато што га је неко из масе која је протестовала пријавио да провоцира демонстранте, рекао је Шарковћ

„Љубиша Богосављевић са породицом живи у Видањи код Клине, јер му је у родном Петричу све уништено. Тврдње да је он учинио било какав злочин су опасне и неистините, наглашава Шарковић и додаје:  „Да је било тако, он са децом и породицом не би смео овде да живи ни дана“.

Полиција и демонстранти у Петричу

Шарковић, који је приликом данашњег каменовања од стране албанских демонстраната погођен у раме, истиче да су поред њега лакше повреде задобили Радослав и Немања Стијовић.

Он напомиње да је косовска полиција требала енергичније да реагују и смире групу демонстранта, како се каменовање Срба, који су у Петричу, безмало три сата чекали на сунцу и у колони, не би догодило.

„Полиција је требала да нама обезбеди слободу кретања, наглашава Божидар Шарковић и додаје:

„Ко нама може да забрани да се слободно крећемо? Звог чега и по чијој наредби на наш празник не можемо да уђемо у дворште цркве и обиђемо гробове предака?“

Шарковић се такође пита, како то да се у Петричу одједном појављује група Албанаца која не дозвољава Србима да уђу у двориште цркве. коју су управо албански есктремисти порушили.

„Они кажу било је њихових жртава, а где су наше жртве?, пита Шарковић и додаје:

„Ја сам то и полицији рекао, жртава је било на обе стране, али не могу припадници једног народа да забране припадницима другог да обиђу своју порушену цркву и то за велики верски празник“, закрључио је председник Привременог органа за Општину Клина Божидар Шарковић.

Група албанских демонстаната покушала је данас да блокира пут и каменицама спречи интерно расељене Србе из Петрича да обиђу цркву Свете Тројице у том месту и пресеку славски колач на њеним оскрнављеним и порушеним темељима.

Иван Миљковић