Полиција Косова: Ухапшен Србин се сумњичи за масакр 1999.

Полиција косова потврдила је у саопштењу достављемом Радио Гораждевцу да је индентификовала и ухапсила србина Љ.Б. (1965.) којег сумњичи за, како се наводи, масакр у селу Петрич 1999. године. Особа притворена и спроведена у даљу процедуру,  наводи Полиција Косова у саопштењу.

Полиција је навела и да је једно лице српке националности повређено. Лице П.К. 1995. Пребачено је возилом хитне помоћи у Пећку болницу где му је указана медицинска помоћ.

Регионална канцеларија полиције саопштава да спроводи интензивну истрагу у циљу хапшења особе која је нанела повреде лицу српске националности, не наводећи детаље инцидента.

Рссељени Срби су у пратњи полиције, по завршетку обреда, напустили Петрич, наводи се у саопштењу

 Косовска полиција је данас у Петричу ухапсила једног Србина под сумњом да је наводно починио ратни злочин 1999. године, јавља Радио Гораждевац.

Према најновијим информацијама из овог метохијсог места, троје Срба је задобило повреде од стране демонстаната, који су желели да их спрече да са свештеником из Осојана преломе славски колач поводом Свете Тројице, православног празника који се овде слави као сеоска и црквена слава.

Извор: Радио Гораждевац