Не престају напади на Србе у општини Клина

Фото приватна архива: Свештеник Стеван Марковић

Свештеника Стевана Марковића, који се са породицом враћао са службе у Пећкој патријаршији, у селу Жач, недалеко од Клине, јуче ујутру је напала група Албанаца.

„Свештенику су Албанци прво препречили пут, а потом се окупила већа група, која је почела да удара о кола и сломила предње стакло на возилу“, наводи се у саопштењу Епархије рашко-призренске и додаје се да су том приликом петогодишњи близанци и свештеникова супруга претрпели велики страх. У групи Албанаца,који су препречили пут свештениковој породици, били су и чланови породице кељеменди, који су и раније пуцали на Србе у повратмичком селу Жач.

Отац Стеван је после инцидента, у Осојану, српском селу у општини Исток, разговарао са британским амбасадором Руријем О Конелом.

Свештеник Марковић је пре само два дана, на дан Свете Тројице, богослужио у селу Петрич, у општини Клина, када су Албанци каменовали Србе, потврдио је за наш портал председник Привременог органа Општине Клина, Божидар Шарковић. Том приликом су тројица Срба повређена, а један Србин ухапшен, па касније пуштен.

А.Ћ.