Марко Ђурић: На терену фрекфентнији напади на Србе

Свакодневни напади на Србе и њихову имовину на Косову и Метохији више нису серија изолованих инцидената, већ, по свему судећи, организовани терор, којим се прети не само нашим грађанима у покрајини, већ и нашој држави, истиче директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

„И поред наших сталних апела да се пружи шанса разговорима и мирољубивим средствима за решавање несугласице, на терену имамо све фреквентније нападе – некада они имају појавни облик имовинских деликата, а некада су сасвим неприкривени напади из мржње, као у случају најновијег каменовања српских кућа у Косовској Витини“, истиче Ђурић у саопштењу за јавност.

Проналажење и кажњавање починилаца једини је начин да се овај талас насиља заустави.

„По ко зна који пут наглашавамо да је обавеза ове генерације да изгради однос поверења између српског и албанског народа и да створи услове за суживот, јер сваки други сценарио води нас у нове омразе и насиља.

Србија је спремна да искрено учествује у том процесу, али је спремна и да стане иза својих грађана на Косову и Метохију и њихових угрожених основних људских права“, закључује на крају Ђурић