Suvi Do: Grupa Albanaca vređala srpsku decu i demolirala školu

Grupa Albanaca je večeras u Suvom Dolu kod Lipljana demolirala deo Onsnove škole i napala verbalno grupu srpske dece u tom mestu. Zbog demoliranja sprske škole, kosovska policija je večeras uhapsila četvoricu albanskih mladića starosti do 20 godina. Svi uhapšeni su iz okoline Opštine Gračancia.  Incident je osudio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

„U danu koji je jedan od najtužnijih za opštinu Gračanica i ceo srpski narod jer se obeležava godišnjica ubistva mladog Dimitrija Popovića sve nas je duboko uznemirila vest o novom napadu na srpsku omladinu”, rekao je Popović.

Osudivši napade Popović je dodao da  „ divljačko sinhronizovano ponašanje unosi strah među srpsko stanovništvo i vraća nas decenije unazad što je pokazatelj da je bezbednost i sloboda kretanja na Kosovu ispod svakog minimuma“.

„Pozivam međunarodnu zajedicu da hitno stane u zaštitu srpskog stanovništva, pre svega naše dece, a komšijama Albancima savetujem da se ponašaju u skladu sa savremenom civilizacijom te da razgovorom rešavaju probleme sa komšijama“, naveo je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Kako info služba opštine Gračanica saznaje zbog napada na srpsku decu u Suvom Dolu i demoliranja dela škole metalnim šipkama policija je večeras uhapsila četvoricu albanskih mladića starosti do 20 godina svi iz, kako je saopšteno okoline opštine Gračanica.