Суви До: Група Албанаца вређала српску децу и демолирала школу

Група Албанаца је вечерас у Сувом Долу код Липљана демолирала део Онснове школе и напала вербално групу српске деце у том месту. Због демолирања спрске школе, косовска полиција је вечерас ухапсила четворицу албанских младића старости до 20 година. Сви ухапшени су из околине Општине Грачанциа.  Инцидент је осудио председник општине Грачаница Срђан Поповић.

„У дану који је један од најтужнијих за општину Грачаница и цео српски народ јер се обележава годишњица убиства младог Димитрија Поповића све нас је дубоко узнемирила вест о новом нападу на српску омладину”, рекао је Поповић.

Осудивши нападе Поповић је додао да  „ дивљачко синхронизовано понашање уноси страх међу српско становништво и враћа нас деценије уназад што је показатељ да је безбедност и слобода кретања на Косову испод сваког минимума“.

„Позивам међународну заједицу да хитно стане у заштиту српског становништва, пре свега наше деце, а комшијама Албанцима саветујем да се понашају у складу са савременом цивилизацијом те да разговором решавају проблеме са комшијама“, навео је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Како инфо служба општине Грачаница сазнаје због напада на српску децу у Сувом Долу и демолирања дела школе металним шипкама полиција је вечерас ухапсила четворицу албанских младића старости до 20 година сви из, како је саопштено околине општине Грачаница.