Suvi Do: Povećati prisustvo policije

Срђан Поповић у Сувом Долу, Фото: Општина Грачаница

Posle sinoćnjeg indidenta u Suvom Dolu, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je tamošnju školu, koja je jednim delom demolirana i razgovarao sa direktorom Bratislavom Đedovićem. Popović je istakao da je krajnje vreme da se nešto preduzme jer poslednji događaji ne vode ka stabilizaciji.

„Napadi na decu su napad na budućnost i poruka Srbima da nemaju šta da traže ovde“, rekao je Popović.

Popović je istakao  da je u cilju bezbednosti sa komandirom policijske stanice u Gračanici razgovarao o mogućnostima otvaranja tri podstanice u opštini Gračanica.

Popović u razgovoru sa direktorom i osobljem u školi u Suvom Dolu, Foto: Opština Gračanica

Direktor Osnovne škole u Suvom Dolu Bratislav Đedović složio se da bi veće prisustvo policije i KFOR-a doprinelo boljoj bezbednosti, a sa predsednikom Popovićem razgovarali su i o mogućnosti da se u školi instalira video nadzor.

„Grupa Albanaca je upala u školsko dvorište i uz pogrdne reči na albanskom i engleskom isterala oko dvadesetak dece do 10 godina koja su se bezbrižno igrala i nikom nisu smetala. Potom su demolirala dvoje vrata. Ovo je jedino mesto gde se deca okupljaju i druže, sada očigledno ni to nije bezbedno. Zabrinutost je velika, a naše mogućnosti ograničene. Kada bi bile češće patorle u večernjim satima to bi značilo za bezbednost ne samo dece već i stanovnika u Suvom Dolu“, kazao je Đedović. Školu u Suvom Dolu danas su obišli i predstavnici policije, OEBS-a i UNMIK-a.