Суви До: Повећати присуство полиције

После синоћњег индидента у Сувом Долу, председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је тамошњу школу, која је једним делом демолирана и разговарао са директором Братиславом Ђедовићем. Поповић је истакао да је крајње време да се нешто предузме јер последњи догађаји не воде ка стабилизацији.

„Напади на децу су напад на будућност и порука Србима да немају шта да траже овде“, рекао је Поповић.

Поповић је истакао  да је у циљу безбедности са командиром полицијске станице у Грачаници разговарао о могућностима отварања три подстанице у општини Грачаница.

Поповић у разговору са директором и особљем у школи у Сувом Долу, Фото: Општина Грачаница

Директор Основне школе у Сувом Долу Братислав Ђедовић сложио се да би веће присуство полиције и КФОР-а допринело бољој безбедности, а са председником Поповићем разговарали су и о могућности да се у школи инсталира видео надзор.

„Група Албанаца је упала у школско двориште и уз погрдне речи на албанском и енглеском истерала око двадесетак деце до 10 година која су се безбрижно играла и ником нису сметала. Потом су демолирала двоје врата. Ово је једино место где се деца окупљају и друже, сада очигледно ни то није безбедно. Забринутост је велика, а наше могућности ограничене. Када би биле чешће паторле у вечерњим сатима то би значило за безбедност не само деце већ и становника у Сувом Долу“, казао је Ђедовић. Школу у Сувом Долу данас су обишли и представници полиције, ОЕБС-а и УНМИК-а.