Поповић разговарао са грађанима које су били на мети лопова

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас групу грађана чије су породице синоћ оштећене, током синоћне серије пљачки у Грачаници. Мештани су председнику Поповићу изнели своју забринутост због штете која им нанета и посебно су указали на страх  својих породица због чињенице да пљачкаши слободно шетају њиховим имањима.

Они су од председника општине, који је и сам синоћ био мета провалника, пошто му је у обијен приватни ауто, затражили да у складу са својим овлашћењима затражи од полицијских органа у Грачаници да озбиљно схвате ситуацију у којој се налазе домаћинства на територији општине те да својим појачаним присуством на терену заштите њихове животе и имовину.

Срђан Поповић казао је да је више него јасно да јер реч о организованој серији пљачи и разбојништава и да су грађани са правом забринути за безбедност својих породица и своје имовине.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је претходно на састанку са командиром Полицијске Станице у Грачаници Братиславом Трајковићем, шефом сектора оперативе за регион Приштине као и са пуковником КФОР-а Данијелом Бајатом разговарао о синоћњем инциденту. Представници  ових безбедносних структура обећали су појачано присуство на терену као и максимално ангажовање у проналажењу починилаца.