Televizija Puls dobitnik nagrade „Milan Pantić“

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Televizija Puls

Televizija Puls iz Šilova je ovogodišnji dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“

Priznanjem koje „Večernje novosti“ dodeljuju u znak sećanja na našeg ubijenog kolegu prvi put je danas ovenčan jedan kolektiv, a reč je o ljudima koji su jedini prozor u svet za Srbe iz Kosovskog Pomoravlja.

Žiri u sastavu: Milan Babović, zamenik glavnog i odgovornog urednika „Večernjih novosti“, predstavnik UNS-a Petar Jeremić, predstavnica NUNS-a Jelka Jovanović, Bata Vujić, u ime jagodinskih novinara, i Nemanja Pantić, Milanov sin, konstatovao je da TV Puls u izuzetno teškim uslovima, često rizikujući sopstvene živote, svakodnevno profesionalno i pouzdano informiše javnost.

To što su njihovi novinari nekoliko puta brutalno fizički napadani tokom izveštavanja i što su, uprkos svemu, i dalje pedantni hroničar stradanja Srba južno od Ibra, po oceni žirija, preporučilo ih je za nagradu, kaže se u saopštenju Udruženja novinara Srbije.

Osim laureata, u užu konkurenciju ušla su još dva kandidata: urednica portala Kossev Tatjana Lazarević i novinarka Jelena Petković. Nagrada će dobitnicima biti uručena na dan kada je pre 17 godina ubijen Milan Pantić, u ponedeljak, 11. juna, u 12 sati, u prostorijama jagodinske biblioteke.

A.Ć.