Od lopova i vandala ni pokojnici nemaju mira

Posle serije krađa i pljački u Gračanici, porodice Filipović i Đurović dodatno je uznemirila još jedna vest. Na starom gračaničkom groblju, sa grobova Baneta Filipovića i Bogića Đurovića vandali su odneli bakarno-bronzane biste.

Lopovi su odneli i bistu sa groba Bogića Đurovića, Foto: GračanicaOnlajn

Biste su najverovatnije ukradene nedavno, jer su prema izjavama članova porodice, za duhovske Zadušnice bile na mestu.

Krađu biste sa groba Baneta Filipovića uočila je majka pokojnika, koja je juče posetila grob, kako bi počupala korov i sredila grobno mesto zbog parastosa, koji je danas, povodom tridesetogodišnjice smrti ovog mladića služen.

„Šta da kažem na ovo zlodelo, kome je moj mrtav sin mogao da smeta?“, kroz plač govori majka Radmila Filipović.

Radmila Filipović na groblju, Foto: GračanicaOnlajn

Ona je slučaj krađe nadgrobne biste juče prijavila kosovskoj policiji u Gračanici.

„Daj Bože da se lopovi i ove, kao i svih dosadašnjih krađa, otkriju i pronađu, jer kako vidimo do sada  niko nije odgovarao ni za šta“, rekla je Radmila kroz suze.

Nadzorne kamere u Gračanici, Foto: GračanicaOnlajn

U blizini groblja uočili smo dve nadzorne kamere, sa prednje i istočne strane, ali su one postavljene i usmerene tako da prate saobraćaj, što navodi na zaključak, da video nadzor neće biti od pomoći policiji prilikom istražne radnje povodom ovih slučajeva krađe.

U Gračanici se pre samo tri dana, u noći između srede u četrvrtka, dogodila serija od 12 krađa i obijanja automobila. Policija je uspela da pronađe jedan ukradeni automobil i vrati ga vlasniku.

I. Miljković