Делегација Српске листе у Вашингтону

Делегација Српске листе у саставу: градоначелник Северне Митровице Горан Ракић, потпредседник СЛ и потпредседник Владе Косова и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, као  и градоначелник Штрпца Братислав Николић, започела је посету Вашинготну.

Током посете представници Српске листе ће раговарати са високим званичницима Стејт департмента, међу којима и замеником помоћника државног секретара Метју Палмером, представницима Конгреса, Пентагона и Владиних агенција о положају Срба на Косову, актуелним проблемима и решавању истих.

С обзиром на чињеницу да је у протекла два месеца забележен велики број инцидената у повратничким срединама и срединама где су Срби мањина, Ракић, Јевтић и Николић ће током састанака које буду имали тражити од америчких званичника веће залагање у побољшању безбедносне ситуције на Косову.

Поред безбедности на састанцима ће изнети и аргументе о суштинском значају формирања Заједнице српских општина, а тражиће и подршку за побољшање економске ситуације у српским срединама, како би се смањила незапосленост.