Delegacija Srpske liste u Vašingtonu

Delegacija Srpske liste u sastavu: gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, potpredsednik SL i potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, kao  i gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić, započela je posetu Vašingotnu.

Tokom posete predstavnici Srpske liste će ragovarati sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta, među kojima i zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metju Palmerom, predstavnicima Kongresa, Pentagona i Vladinih agencija o položaju Srba na Kosovu, aktuelnim problemima i rešavanju istih.

S obzirom na činjenicu da je u protekla dva meseca zabeležen veliki broj incidenata u povratničkim sredinama i sredinama gde su Srbi manjina, Rakić, Jevtić i Nikolić će tokom sastanaka koje budu imali tražiti od američkih zvaničnika veće zalaganje u poboljšanju bezbednosne situcije na Kosovu.

Pored bezbednosti na sastancima će izneti i argumente o suštinskom značaju formiranja Zajednice srpskih opština, a tražiće i podršku za poboljšanje ekonomske situacije u srpskim sredinama, kako bi se smanjila nezaposlenost.