Српска листа у Вашинготну: Наставак дијалога и противљење формирању БСК-а

Српска листа је саопштила да се делегација те листе, у Вашингтону састала са помоћницом заменика секретара одбране САД-а Лауром Купер, коју су упознали са последњим инцидентима на Косову, ставом те Листе око трансформације КБС-а у оружене снаге Косова, као и тренутном политичком ситуацијом. Делегацију су чинили председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракића, потпредседник Српске листе и потрпредседника Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић и градоначелник Штрпц Братислав Николић.

„ Представници Срба су током састанка изнели детаље око последњих инцидената на Косову у којима су мета били Срби, као и потребу да се јасним и одлучним реакцијама  таквим догађајима стане на пут, где је истакнуто да је једино амбасадор САД-а на Косову јасно изнео став и осудио инциденте. Када је реч о позицији Српске листе око промена имена КБС-а, она је јасна и недвосмислена и Српска листа је против те инцијативе. Посебно је наглашено да још има  пуно посла у процесу изградње поверења и у том процесу је потребно радити на темама које су животно важне.

Наставак дијалога је од суштинске важности како би се осигурао дугорочан мир и стабилност и САД игра важну улогу у том процесу, наглашено је током састанка. Делагација Српске листе ће се након овог састанка у Стејт Департменту састати са Метју Палмером, саопштила је Српска Листа