Srpska lista u Vašingotnu: Nastavak dijaloga i protivljenje formiranju BSK-a

Srpska lista je saopštila da se delegacija te liste, u Vašingtonu sastala sa pomoćnicom zamenika sekretara odbrane SAD-a Laurom Kuper, koju su upoznali sa poslednjim incidentima na Kosovu, stavom te Liste oko transformacije KBS-a u oružene snage Kosova, kao i trenutnom političkom situacijom. Delegaciju su činili predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakića, potpredsednik Srpske liste i potrpredsednika Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i gradonačelnik Štrpc Bratislav Nikolić.

„ Predstavnici Srba su tokom sastanka izneli detalje oko poslednjih incidenata na Kosovu u kojima su meta bili Srbi, kao i potrebu da se jasnim i odlučnim reakcijama  takvim događajima stane na put, gde je istaknuto da je jedino ambasador SAD-a na Kosovu jasno izneo stav i osudio incidente. Kada je reč o poziciji Srpske liste oko promena imena KBS-a, ona je jasna i nedvosmislena i Srpska lista je protiv te incijative. Posebno je naglašeno da još ima  puno posla u procesu izgradnje poverenja i u tom procesu je potrebno raditi na temama koje su životno važne.

Nastavak dijaloga je od suštinske važnosti kako bi se osigurao dugoročan mir i stabilnost i SAD igra važnu ulogu u tom procesu, naglašeno je tokom sastanka. Delagacija Srpske liste će se nakon ovog sastanka u Stejt Departmentu sastati sa Metju Palmerom, saopštila je Srpska Lista