Нестао новинар пронађен жив и здрав. Вучић тврди да је много тога било намештено у вези са нестанком

Новинар Стефан Цветковић пронађен је жив и здрав у рејону Беле Цркве, саопштио је данас на ванредној конференцији за медије председник Александар Вучић. Цветковић се тренутно налази на испитивању у полицији, рекао је Вучић и додао да је много тога било намештено. Јавност ће ускоро бити детаљније обавештена о томе шта се тачно догодило, поручио је председник Србије, преноси РТС.

„После 30 сати тешког и напорног рада смо дошли до озбиљних резултата и желим да обавестим јавност и грађане Србије да је Стефан Цветковић у нашим рукама, пронађен жив и здрав, да му длака са главе не фали“, рекао је Александар Вучић.

Додао је да се Цветковић тренутно налази се на испитивању у полицији и „да ће се дуго тамо задржати, јер има много тога да објасни“ и додао да је и сам Цветковић потврдио да је добро.

„Наше безбедносне снаге са поносом могу да се похвале одлично обављеним послом. Ја честитам свим припадницима полиције, честитам свим припадницима БИА и велико им хвала свима на огромном труду и раду“, навео је Вучић који се захвалио и министру Небојши Стефановићу и шефу БИА Братиславу Гашићу.

Истакао је да није било никаквих трагова борби и да ће јавност ускоро бити детаљније обавештена шта се тачно догодило.

„Новинар је изнео неке своје тврдње које ће надлежни органи проверити“, додао је председник Србије.

Вучић је напоменуо да је много тога било намештено на месту, где је пронађен аутомобил овог новинара.

Указао је да је „остављен сат који је пластични, много јефтинији од сата који је иначе господин Цветковић носио три дана пре тога“.

„Наши државни и безбедносни органи и стручњаци су одмах рекли да је много тога намештено, никаве борбе, никаквих трагова кочења, ничега није било. Пси трагачи нису нањушили крв, жандарми и рониоци нису нашли ништа“, нагласио је председник.

Пренео је да је Цветковић изнео неке своје тврдње, веома, веома чудне, али да ће оне бити проверене као да су истините.

Новинар Стефан Цветковић тренутно је у Управи криминалистичке полиције, где ће дати исказ, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и истакао да је у истрази његовог нестанка било доста нелогичности које нису смеле да буду подељене са јавношћу, а да се велики број ДНК отисака, узетих са Цветковићевог возила и сата који је пронађен и даље пореде.

(Извор: РТС)