Весељи: Имамо снажну подршку Француске за интеграцију Косова у Европску Унију

Председник косовске скупштине Кадри Весељи, који предводи делегацију састављену од представника власти и опозиције, званочну посету Фрабцској започео је пријемом код председника Народне скупштине Француске, Франсоа де Руге.

На састанку са француским колегом је, како преноси његова служба за информисање, разговарао о сарадњи у свим областима, али и о ширење парламентарних односа Косова и Француске.

Кадри Весељи у Француској

Весељи је изразио захвалност за непрестану подршку коју Француска пружа актуелним процесима на Косову.

Председник косовског парламента позвао је званичан Париз на наставак подршке, посебно ове године, када се, како Весељи верује, очекује закључивање процеса либерализације визног режима за грађане Косова.

„Француска је једна од наших савезника на нашем евроатлантском путовању која се обавезала да ће подржати, посебно интеграцију Косова у ЕУ и наравно, либерализацију визног режима, што је веома важно за грађане Косова. Сретан сам што ћемо имати подршку Француске на парламентарном пољу у вези с великом одлуком за либерализацију виза „, рекао је предсједавајући косовског парламента Кадри Весељи.

Весељи и чланови делегације детаљно су известили Де Ругеа  о напретку које је Косово постигло на путу ка евро интеграцијама. Посебно су истакнуте интензивне законске акције у циљу испуњења захтева и задатака, који су од постављени стране Европске уније.

Похваливши напредак који је Косово постигло у испуњењу постављених циљева, председник Народне скупштине Француске, Франсоа Де Руги, је потврдио снажну подршку коју ће његова земља пружити Косову у будућности, пренела је Служба за информисање Скупштине Косова.