Дом здравља Грачаница: Наставља се акција мерења крвног притиска и шећера у крви

Службе поливалентне патронаже, кућног лечења и саветовалишта за дијабетес, Дома здравља у Грачаници наставили су  акцију промоције здравља.

Испред Дома здравља и данас је постављен пункт на коме су грађани бесплатно и без здравствене легитимације могли да измере крвни притисак, шећер у крви, телесну тежину, али и добију савете како да уз промену устаљених навика и исхране, редовну и умерену физичку активност, живе здравије.

Акција мерења крвног притиска

Уз смањење фактора ризика, као што су употреба алкохола и пушење, спречава се настанак хипертензије и дијабетеса, а медицинари су поделили и савете како да они грађани, који већ болују од ових болести, избегну хроничне компликације изазване нерегулисаним током ових обољења.

„Дом здравља Грачаница овом акцијом оправдава и потврђује статус највеће и најквалитетније здравствене установе на примарном нивоу здравствене заштите на централном делу Косова“, каже за портал ГрачаницаОнлајн надзорни техничар служби Поливалентне патронаже, Кућног лечења и Саветовалишта за дијабетес Владимир Петковић.