Prijavite se za novi ciklus Škole evropskih integracija

Kosovska fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji i NVO “Aktiv” iz Severne Mitrovice, organizuju novi ciklus Škole evropskih integracija, u trajanju od šest meseci. Pozivaju se zainteresovani službenici javnih institucija i institucija lokalne samouprave, članovi organizacija civilnog društva, predstavnici medija i poslovnog sektora, kao i studenti postdiplomskih studija sasevera Kosova, da se prijave.

Polaznici petog ciklusa EU škole će se upoznati sa nastankom i funkcionisanjem Evropske unije, procesom stabilizacije i pridruživanja i novom Strategijom proširenja EU, kao i sa načinima i instrumentima pomoći zemljama u regionu.

Nakon početne zajedničke radionice, program škole će biti podeljen na dve tematske oblasti, vladavinu prava i zaštitu životne sredine i ekološku politiku, koja će se fokusirati na lokalne prirodne resurse, lokalni ekonomski razvoj i socijalno preduzetništvo. Predavači će, kao i u ranijim ciklusima, biti eksperti iz regiona.

Tokom petog ciklusa Škole evropskih integracija, biće organizovane studijske posete Beogradu i Prištini, kao i regionalni seminar. Sve troškove polaznika, snosiće organizatori, a prijave su otvorene kako za nove, tako i za polaznike prethodnih ciklusa. Dvodnevne radionice za obe grupe, biće organizovane svake druge nedelje.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti tako što će svoju biografiju, popunjenu prijavu i pismo preporuke poslati na: sei@ngoaktiv.org. ili lično, u kancelarijama NVO ,,Aktiv”, Kralja Petra I, 183a u Severnoj  Mitrovici.

Za sve potrebne informacije i formular za prijavu pogledajte link, ili kontaktirajte Aktiv na sei@ngoaktiv.org ili na broj telefona +381 62 1665447. Rok prijave 28.jun.

A.Ć.