„Видовданске свечаности“ у Великом Ропотову

Традиционална културно-спортска манифестација “Видовданске свечаности 2018.“ отворена је у Великом Ропотову на спортском терену основне школе “Трајко Перић“. Једна од највећих манифестација у општини Косовска Каменица траје до 28. јуна и већ осамнаест година окупља најбоље уметнике и спортисте са читавог Косова и Метохије, али и из уже Србије.

Фото: Т. Јовановић, ГрачаницаОнлајн

Програм видовданских свечаности су сценско- драмским приказима  отворили глумци Српског позориште из Гњилана и Дома културе “Радомир Поповић” из Косовске Каменице. Богатим кореографијама и играма Народни ансамбл “Венац” из Грачанице употпунуо је вечерњи програм „Видовданских свечаности“, а посетиосци су заиста уживали и у песмама и играма КУД “Косовка девојка” из Бабиног Моста.

Ансамбл народних игара и песама са КиМ „Венац“, Фото; Т. Јовановић, ГрачаницаОнлајн

Свечаности су присуствовали: заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев и председници општина Ранилуг и Клоког,  Владице Аритоновића, Божидар Дејановић.
Посетиоци видовданских свечнаности у Великом Ропотову све до 28. јуна, моћи ће да  уживају у богатом културно – уметничком програму али и бројним спортским надметањима у различитим дисциплинама.

Тамара Јовановић