Представљање „Видовданског гласника“ и стваралачког портрета проф. др Драгише Бојовића

Промоција „Видовданског гласника“, као и представљање стваралачког портрета првог уредника овог часописа за културу проф. дp Драгише Бојовића биће одржана у понедељак 25. Јуна у Дому кулутуре у Грачаници.

У програму промоције учествују: доц. др Александра Костић Тмушић, проф. др Драгомир Костић, Ђорђе Јевтић, новинар. Гости: песници Драган Ничић Циноберски, Живојин Ракочевић и Жарко Миленковић.

Проф. др Драгиша Бојовић је широка стваралачка појава, активни учесник јавног живота, један од најважнијих познавалаца старе српске књижевности, песник, професор, историчар књижевности, теолог, новинар и личност која је дубоко и динамично укључена у живот Косова и Метохије. Након изгона 1999. године покренуо је у Нишу замашне активности: професор је на Универзитату, управник Центра за византијско-словенске студије Универзитета у Нишу; оснивач Центра за црквене студије и Међународног центра за православне студије. Донедавно је био први председавајући Међународне научне мреже Pax Byzantino-Slava, која окупља тридесет институција из света. На позив Института за славистику Хумболтовог универзитета средином јуна држао је предавања „Почеци српске књижевности“ и „Стара српска књижевност и књижевна традиција“.