Катарина Стајић најлепша Косовка девојка

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Катарина Стајић. најлепша Косовска девојка

Шеснаестогодишња Катарина Стајић из Горњег Макреша, села у општини Ново Брдо, најлепша је Косовка девојка за 2018. годину.

На традиционалној манифестацији „Избор Косовке девојке“, смотри фолклора, младости и лепоте, коју је шести пут у оквиру Видовданских свечаности организовао Дом културе Грачаница, најлепша Косовка девојка је Катарина Стајић из Горњег Макреша, ученица Медицинске школе. Катарина је са сузама радосницама изјавила да победу није очекивала и да победу посвећује својој мајци.

„Нисам очекивала да ћу да победим, изненађена сам и пресрећна“, кратко је рекла овогодишња најлепша Косовка девојка.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: најлепша Косовка девојка Катарина Стајић, прва пратиља Милица Милић, друга пратиља Андријана Ђорђевић

Прва Катаринина пратиља је Милица Милић из Лепосавића, а за другу пратиљу, жири је изабрао Андријану Ђорђевић из Доње Гуштерице.

У такмичењу за најлепшу Косовку девојку, после полуфиналних такмичења у свим крајевима Косова и Метохије, учествовало је 13 девојака, а жиријем је председавао дугогодишњи уметнички директор националног ансамбла „Коло“, Радојица Кузмановић. Победнице су награђене даровницама, новчаним наградама и цвећем.

Анђелка Ћуп