Katarina Stajić najlepša Kosovka devojka

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Катарина Стајић. најлепша Косовска девојка

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Катарина Стајић. најлепша Косовска девојка

Šesnaestogodišnja Katarina Stajić iz Gornjeg Makreša, sela u opštini Novo Brdo, najlepša je Kosovka devojka za 2018. godinu.

Na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor Kosovke devojke“, smotri folklora, mladosti i lepote, koju je šesti put u okviru Vidovdanskih svečanosti organizovao Dom kulture Gračanica, najlepša Kosovka devojka je Katarina Stajić iz Gornjeg Makreša, učenica Medicinske škole. Katarina je sa suzama radosnicama izjavila da pobedu nije očekivala i da pobedu posvećuje svojoj majci.

„Nisam očekivala da ću da pobedim, iznenađena sam i presrećna“, kratko je rekla ovogodišnja najlepša Kosovka devojka.

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: najlepša Kosovka devojka Katarina Stajić, prva pratilja Milica Milić, druga pratilja Andrijana Đorđević

Prva Katarinina pratilja je Milica Milić iz Leposavića, a za drugu pratilju, žiri je izabrao Andrijanu Đorđević iz Donje Gušterice.

U takmičenju za najlepšu Kosovku devojku, posle polufinalnih takmičenja u svim krajevima Kosova i Metohije, učestvovalo je 13 devojaka, a žirijem je predsedavao dugogodišnji umetnički direktor nacionalnog ansambla „Kolo“, Radojica Kuzmanović. Pobednice su nagrađene darovnicama, novčanim nagradama i cvećem.

Anđelka Ćup