Ракић тражи постављање статичног полицијског пункта у Сувом Долу

И поред договора да ће се проблеми на Косову и Метохији решавати дијалогом, и да је потребно сачувати мир, синоћ је у селу Суви До, надомак Косовске Митровице извршен оружани напад на Александра Јевтића.

Српска листа наводи да ескремни кругови међу Албанцима показују да им смета дијалог и настојање да се проблеми решавају разговором, те и овим нападом показују своју нервозу и жељу за дестабилизацијом ситуације.

„Из аутомобила у покрету, упуцан је Александар кога сви у Косовској Митровици знају као примерног младића, и који је само пуком срећом прошао без тежих повреда опасних по живот”, подсећа ова листа.

Улица у Сувом Долу код Косовске Митровице, Фото; В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Српска листа очекује да ће институције задужене за очивање мира и безбедности најхитније пронаћи и казнити починиоце овог и свих претходних напада, чиме ће послати јасну поруку да насиље не сме проћи некажњено. Председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић упутио је захтев полицијској станици Северна Митровица да најхитније успостави статични пункт у овом селу како би се спречили евентуално нови инциденти“, закључује се на крају саопштења Српске листе.