Општина Грачаница добила спортску халу

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Отворена спортска хала у општини Грачаница

Отворена спортска хала у општини Грачаница, поред пута између Лапљег Села и Ливађа. Хала је изграђена средствима Европске уније.

Директорка за Западни Балкан при Генералном директорату Европске комисије за европску политику суседства и преговоре Геновева Руиз Калавера, специјална представница Европске уније за Косово, Наталија Апостолова и градоначелник Грачанице, Срђан Поповић, отворили су данас спортску халу, поред пута између Лапљег Села и Ливађа. У изградњу спортске хале, Европска унија је уложила око четири милиона евра. Руиз Калавера је после обиласка просторија хале пожелела успех свим спортистима, изразивши задовољство што Европска унија помаже мештанима општине Грачаница.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Геновева Руиз Калавера (лево), Срђан Поповић и Наталија Апостолова са младим тенисерима (десно)

“Срећна сам што видим оволико младих људи који ће се окупљати овде, бавећи се спортом, јер је то изузетно важно и за њихово физичко здравље и њихов ментални развој”, рекла је Калавера, истичући да су здрави млади момци и девојке гаранција за светлу будућност на Косову.

Спортска хала се простире на 3.ооо квадратних метара, има 2 000 места, мултифункционална је, а има и два тениска терена. Садржи све пратеће објекте, као и купатила за особе са инвалидитетом. Градончелник Грачанице је, захваливши се Европској унији на помоћи истакао, да је општинској власти важан сваки сегмент друштва и да млади спортисти заслужују да тренирају у добрим савременим условима.

This slideshow requires JavaScript.

“Наш задатак је сада да мотивишемо децу да се баве спортом, а изградња ове хале је управо подстрек за младе. Имамо будућност, то је сигурно. Имамо успешне одбојкаше, кошаркаше, фудбалере, вредне тренере и талентовану децу”, рекао је Поповић.

За одржавање и функционисање хале спортова, чија градња је започета 2012. године, потребно је најмање двадесеторо људи, али још увек се не зна ко ће финансирати запослене. Како смо сазнали, Општина Грачаница нема буџет за одржавање хале и упошљавање нових људи. Из надлежних министарстава Владе Косова још увек нема одговора, да ли ће и како помоћи да се запосли одговарајући број људи, како би хала спортова нормално функционисала.

Анђелка Ћуп