Уместо у порти манастира «Видовданско песничко бденије 2018.» у великој сали Дома културе

Најзначајнијa књижевнa манифестацији на Косову и Метохији „Видовданско песничко бденије“ која се одржава у оквиру Видовданских свечаности у Грачаници одржаће се вечерас,  27. јуна 2018. године са почетком у 20 часова у Великој сали Дома културе „Грачаница“, саопштили су организатори.  Разлог што се манифестација одржава у затовреном, а не као ранијих година, у манастирској порти,  највореоватније су  временске прилике и киша која се најављује за поподневе и вечерње сате.  

На традуцуиналној  манифестацији, која се ове године одржава 28. пут, биће уручене књижевне награде, нашим истакнутим књижевним ствараоцима:

„Златни крст кнеза Лазара“ – Ивану Негришорцу,

„Грачаничка повеља“ – Братиславу Р. Милановићу,

„Кондир Косовке девојке“ – Весни Капор,

„Перо деспота Стефана Лазаревића“ – Оливери Недељковић.

Поред награђених књижевника, своје стихове, у славу Видовдана и награђених, говориће песници: Живорад Недељковић, Злата Коцић, Драган Хамовић, Драгомир Костић, Радосав Стојановић, Зоран С. Николић, Мики Јовановић, Милорад Ивић, Ненад Раденковић Јеро, Драгиша Бојовић, Зоран Недељковић.

„Видовданско песничко бденије“ употпуниће и наступ Симфонијског оркестара и Хора Радио телевизије Србије са програмом: Србија у центру музичког европског путовања.