Народни посланици и чланови Двери за Видовдан на Косову и Метохији

Народни посланици, чланови Председништва, Савета омладине и чланови Двери обишли су за Видовдан манастир Грачаницу и присуствовали помену косовским јунацима на Газиместану, те и на тај начин потврдили став Двери о Косову и Метохији и решеност да се за јужну покрајину боримо до краја.

Срђан Ного, народни посланик, је честитао Видовдан свима и поручио да са Газиместана треба да оде јасна порука да колико год нас било тај дан на Газиместану Косово и Метохија су део сваког од нас. „Позвао бих цео српски народ да се пробуди, нека га сене косовских јунака тргну из летаргије и покажу му пут“ – рекао је он и додао да је сигуран да долази време препорода.

Марија Јањушевић, народни посланик, је истакла да косовски бој и данас траје и да председник Србије не сме својим грађанима ускратити бар наду да је могуће наставити ту борбу и једном победити. Она је истакла да о важности овог питања говори и то што се у Грачаници и приликом молитве говорило о политици и о противљењу референдуму и одрицању од КиМ.

Стефан Аксовић, члан Председништва и Савета омладине истакао је да се данас поново налазимо пред једним историјским тренутком јер власт у Београду има намеру да потпише предају Космета што је недопустиво. „За нас уопште није питање хоћемо ли или нећемо да се боримо, него хоћемо ли или нећемо да постојимо“ – рекао је Аксовић.