Đurić Arifiju: Ne možeš da se cenjkaš sa nečim što ti ne pripada

Марко Ђурић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Celo Kosovo i Metohija je teritorije Republike Srbije, poručio je direktor Kanceralije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić šefu kosovskog pregovaračkog tima, Avniji Arifiju koju je na svom fesjbuk profilu napisao da Albanci neće dati ni jedan metar svoje teritorije. Arifi ne možće da se cenjka sa nečim što mu ne pripada, uzvatio je Đurić. 

Nećemo dati ni jedan metar svoje teritorije, izjavio je šef pregovaračkog tima Kosova u tehničkom dijalogu sa Srbijom Avni Arifi, posle izjave srpskog predsednika Aleksandra Vučića da se bori da dobijemo bar jedan metar onoga što smo izgubili na Kosovu.

Avni Arifi, Foto:privatna arhiva

„Neće moći da nam uzmu nijedan metar teritorije Kosova, ni po koju cenu, nikome, nikad“, poručio je Arifi na svojoj Fejsbuk stranici.

Arifi još navodi da bi „srećnije rešenje bilo zamrzavanje konflikta, ma kako da je užasna neizvesnost i trenutno stanje stvari“.

„Ali, niko ne zaslužuje, niti će dobiti ijedan metar Kosova. Suverenitet i teritorijalni integritet Kosova neće biti ugroženi ni sa jedne strane. Nema tih para, ni sad ni nikad“, poručuje Arifi Vučuću.

Direktor Kancelraije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da šef delegacije privremenih institucija samouprave u Prištini u briselskom dijalogu, Avni Arifi nije nadležan da bilo šta ustupa ili uskraćuje, posebno ne teritorije.

„Arifi ne može da se cenjka nečim što mu ne pripada, a nijedan kvadratni metar Kosova i Metohije ne pripada njemu.  Arifi može da pregovara o svojoj očevini ili dedovini, ako je ima, a ne o teritoriji Republike Srbije“, rekao je Đurić.

Direktork Vladine Kancelarije za Kosovi Metohiju je naglasio da su Kosovo i Metohija teritorija Republike Srbije te da državni organi Srbije albanskim separatistima neće dati ni metar srpske zemlje:

„ Jer celo Kosovo i Metohija bilo je i jeste teritorija Srbije“, zaključio je Đurić.