Тодосијевић у Горњој и Доњој Брњици: Незапосленост и одлазак младих горући проблеми

Министар администрације локалне самоуправе у оставци, Иван Тодосијевић  посетио је Горњу Брњицу, како би се упознао са проблемима мештана овог села надомак Приштине.

Пре посете Горњој Брњици Тодосијевић је обишао Доњу Брњицу, где је у разговору са мештанима, као „горући“ проблем истакнута незапосленост младих.

Срби из Доње Брњице нагласили су да имају добру сарадњи са Општином Приштина и упознали министра са свиме што је одрађено у последњих неколико година, као и са оним шта је потребно одрадити како би живот у овом селу био бољи.

Тодосијевић је уједно посетио цркву, Основну школу и обданиште, саопштила је служба за информисање Министарства администрације и локалне самоуправе.

У  Горњој Брњици, Тодосијевић је у црквеном дворишту разговарао са мештанима о њиховим свакодневним проблемима. Преостали Срби из овог села изразили су захвалност на посети, јер су, како су истакли, до  данас имали утисак да су заборављени од свих. Уједно су изразили забринутост због свакодневног одласка младих из села, наглашавајући да је незапосленост највећи проблем и оно што тера сваког да напусти своје родно место.

Школа која постоји у овом селу је већ неколико година затворена јер нема ниједног ученика, остало је свега неколико омладинаца.

Тодосијевић је рекао да ће у складу са мандатом Министарства администрације локалне самоуправе и у кординацији са ресорним министарствима и Општином Приштина учинити све да се горући проблеми мештана, како Доње тако и Горње Брњице реше.