На Косову мањи број саобраћајних незгода и несрећа са смртним исходом

После повећања мера безбедности саобраћаја од стране косовске полиције, посебно после примене члана 43. Закона о возилима, број саобраћајних несрећа на путевима Косова почео је да опада, саоштено је из Полиције.

Према извештају Косовске полиције, у односу на претходне шест месеци, укупан број несрећа у првој половини ове године, опао је за 13,25 одсто. Од 8.073 саобраћајних незгода, које су се догодиле у периоду од јануара до јуна 2017. године, ове године се догодило  нешто више од седам хиљада несрећа, што је за 1.070 мање у односу на лене.

 

Из Министарства унутрашњих послова Косова саопштавају, да је у односу на прошлу годину, у првој половини 2018., повећан број наплаћених саобраћајних казни

Ове године је, како се саопштава, од наплаћених казни због саобраћајних прекршаја, прикупљен износ од 1.514.000 евра.

Министарство унутрашњих послова позива све грађане Косово да поштују правила о саобраћају, нарочито током летње сезоне, када се очекује повећање броја учесника у друмском саобраћају.

Примена члана 43 Закона о возилима отпочела је од прошлог месеца. На основу овог закона  власник возила не може регистровати или наставити регистрацију моторног возила, нити промену власника, уколико није платио прекршајне казне у друмском саобраћају.

И.М.