Na Kosovu manji broj saobraćajnih nezgoda i nesreća sa smrtnim ishodom

Posle povećanja mera bezbednosti saobraćaja od strane kosovske policije, posebno posle primene člana 43. Zakona o vozilima, broj saobraćajnih nesreća na putevima Kosova počeo je da opada, saošteno je iz Policije.

Prema izveštaju Kosovske policije, u odnosu na prethodne šest meseci, ukupan broj nesreća u prvoj polovini ove godine, opao je za 13,25 odsto. Od 8.073 saobraćajnih nezgoda, koje su se dogodile u periodu od januara do juna 2017. godine, ove godine se dogodilo  nešto više od sedam hiljada nesreća, što je za 1.070 manje u odnosu na lene.

 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova saopštavaju, da je u odnosu na prošlu godinu, u prvoj polovini 2018., povećan broj naplaćenih saobraćajnih kazni

Ove godine je, kako se saopštava, od naplaćenih kazni zbog saobraćajnih prekršaja, prikupljen iznos od 1.514.000 evra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve građane Kosovo da poštuju pravila o saobraćaju, naročito tokom letnje sezone, kada se očekuje povećanje broja učesnika u drumskom saobraćaju.

Primena člana 43 Zakona o vozilima otpočela je od prošlog meseca. Na osnovu ovog zakona  vlasnik vozila ne može registrovati ili nastaviti registraciju motornog vozila, niti promenu vlasnika, ukoliko nije platio prekršajne kazne u drumskom saobraćaju.

I.M.