Освештана црква и звоно у Новом Бадовцу

У новоизграђеној цркви Свете Анастасије Српске у Новом Бадовцу, надомак Грачанице, данас преподне, обављено је освећење цркве и црвеног звона. Чин освећења су у присуству великог броја вериника и уз благослов владике Теодосија обавили епархијски свештеници.

Освештање цркве Сц. Анастасије Српске, Фото: Општина Грачаница

Чину освећења присуствовао је велики број верника и мештана Новог Бадовца, представници политичког и јавног живота, међу којима су били и председник општине Грачаница Срђан Поповић и мађарски амбасадор Ласло Маркуз.

Чину освештања пристуствовао је и велики број верника: Фото: Општина Грачаница

„Црква је управо место где би народ требало да се окупља. Верујем да ће Света Анастасија да чува Нови Бадовац и његове мештане, али и целу општину Грачаница“, реако је у обраћању председник општине Грачанцица Срђан Поповић.

Председник црквеног одбора Владица Трајковић је градоначелнику Срђану Поповићу уручио захвалницу за све што је локална самоуправа урадила да мештани, после 25 година од насељавања овог места добију парохијску цркву.

Захвалница Општини Грачаница и председнку оптшине

Изградњу цркве у Новом Бадовцу финансирала је општина Грачаница, која је такође обезбедила и парцелу на којој је изграђена.

Црква је посвећена Светој Анастасији Српској, мајци Светог Саве, и налази се на самом улазу у Нови Бадовац. Иницијативу за њену изградњу покренули су мештани овог села.

(инфо служба Општине Грачаница)