Kancelarija za KiM, Srpska lista: Oliver Ivanović dobija ulicu u Severnoj Mitrovici

Oliver Ivanović dobiće ulicu u Kosovskoj Mitrovici kao što i zaslužuje, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.  Dodaje se da je lažna i netačna informacija koja je tendenciozno plasirana u pojedinim medijima da Ivanović neće dobiti ulicu u Kosovskoj Mitrovici.

„Ova neistina plasirana je preko lokalnih medija pod političkim i tajkunskim uticajem i sa jasnim političkim motivima. Žalosno je što se pojedini krugovi i dalje ne ustežu da eksploatišu tragediju jedne porodice i celog našeg naroda na Kosovu i Metohiji”, zaključuje na krjaju saopštenja za javnost direktor Kancelaraije za KiM Marko Đurić.

Marko Đurić i Srpska lista (arhiva)
Srpska lista: Ivanović dobija ulicu u  gradu na Ibru na predlog odborničke grupe Srpske liste

Srpska lista saopštava da je zbog pokušaja da se jučerašnja sednica i odluke Skupštine politizuju i lažno predstave građanima, njena dužnost da reaguje u odbranu istine.

„Oliver Ivanović i svi nevino stradali građani naše opštine dobiće u severnoj Kosovskoj Mitrovicu ulicu na predlog odborničke grupe Srpske liste u Skupštini opštine Severna Mitrovica.
Na jučerašnjoj redovnoj sednici Skupština ni na koji način nije odbila predlog za imenovanje ulice tragično nastradalom Oliveru Ivanoviću, jer se o tome nije ni raspravljalo.
Dodajemo, da je taj predlog i dalje u proceduri zajedno sa još nekoliko predloga drugih odbornika u čast tragično nastradalih građana naše opštine. I ova tema će biti tačka na narednoj sednici Skupštine”, navodi se u saopštenju Srpske liste.
„Odbornici SO Severna Mitrovica na jučerašnjoj sednici su između ostalog raspravljali o izveštaju komisije o peticiji koju je podnela GI SDP – Oliver Ivanović o imenovanju ulice.
Analizom peticije utvrđeno je da se među potpisnicima nalaze nepotpuni podaci, pa čak ime preminule osobe, kao i veliki broj sumnjivih i duplih potpisa. Zbog svega navedenog Skupština je morala da odbije ovakvu peticiju, jer je utvrđeno previše nepravilnosti, ali ponavljamo, nije odbila predlog za imenovanje ulice Oliveru Ivanoviću i ostalim tragično stradalim građanima naše opštine.
Ovo je potpuna informacija i svi prisutni su se mogli uveriti u ove podatke, a sednicu su prisutvovali i predstavnici medija, međunarodnih misija OEBS, UNMIK, Kfor, kao i nevladinih organizacija“, zaključuje se na kraju saopštenja Srpske liste.

.