Popović i Šaber o saradnji na zajedničkim projektima

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se danas sa amabasadorom Francuske na Kosovu Didierom Šaberom koga je upoznao sa stanjem u opštini Gračanica, kao i sa projektima koji se realizuju u cilju unapređenja života građana, saopštila je opštiska info služba.

Popović i Šaber su razgovarali o političkim, ekonomskim i privrednim temama, kao i o mogućnostima saradnje na zajedničim projektima. Predsednik opštine Gračanice je gosta upoznao sa potencijalima, posebno u oblasti turizma, kao jedne od najvažnijih grana razvoja opštine Gračanica.

Foto: Opština Gračanica

Saglasili su se da je unapređenje saradnje u interesu građana, te da je ostvariva u nekoliko oblasti, a posebno u kulturi.

Francuski ambasador u Prištini Dider Šabert je izjavio da je razgovor sa Popovićem protekao u dobroj i konstuktivnoj atmosferi.

„ Razgovarali smo o situaciji u lokalnoj samoupravi, ekonomskoj i razvojnoj perspektivi, kao i o mogućnostima saradnje opštine Gračanica i Francuske u oblasti kulture i obrazovanja. Dogovorili smo da što pre organizujemo radni sastanak na kojem bi definisali projekte na kojima bi mogli zajedno da radimo, kako bi poboljšali životne uslove meštana“, rekao je Šaber, a prenosi opštinska Informativna služba.