Srpska lista: Priština nastoji da izazove destabilizaciju širih razmera

Današnja akcija policije u Kosovskom Pomoravlju još jedan je primer prekomerne upotrebe sile, kojim Priština nastoji da zastraši Srbe na Kosovu i Metohiji i izazove destabilizaciju širih razmera, saopštila je Srpska lista.


“Priština je očito nervozna zbog gubljenja međunarodne podrške i slabljenja pozicija u pregovorima sa Beogradom, i svoju frustraciju, po već viđenom receptu, iskazuje šaljući do zuba naoružane specijalce na goloruki narod”, ocenjuje Srpska lista.

„Apelujemo na Srbe na Kosovu i Metohiji da ne dozvole da budu isprovocirani, a Srpska lista u koordinaciji sa Vladom Srbije preduzeće sve neophodne mere kako bi ovaj nasilnički pir bio zaustavljen, a privedenima pružena sva potrebna pomoć.

Takođe, u skladu sa svojim programskim opredeljenjima i predizbornim obećanjima, nastavićemo da se borimo protiv formiranja takozvane vojske Kosova i pozivamo građane srpske nacionalnosti da ne učestvuju u Kosovskim bezbednosnim snagama, koje Priština protivpravno želi da transformiše u vojsku“, zaključuje se na kraju saopštenja.