Двери: Албански политичари желе Албанцима исте услове у којима живе Срби на КиМ?

Српски Покрет Двери изражава забринутост за грађане албанске националности након захтева њихових политичких лидера да Албанци из Прешева, Бујановца и Медвеђе добију исти статус који имају Срби на КиМ.

Зашто политички представници Албанаца желе својим суграђанима услове какве имају Срби на северу Космета? Наиме, услови у којима живи српски народ на КиМ далеко су од оних које би неко требало да пожели и свом највећем непријатељу, а камоли припадницима сопственог народа. Да ли политички лидери Албанаца са југа Србије желе свом народу да, попут Срба на КиМ, живе у константном страху од напада на њихову децу? Да ли им прижељкују скрнављење гробова и светиња? Да ли можда желе да њихови сународници живе у страху да их у сваком тренутку, без најаве, неко може ухапсити, држати их у притвору, због неких наводних ратних злочина за време које су провели у униформама ОВБПМ? Да ли им можда прижељкују да преживе нешто слично ономе што су Срби на КиМ преживели 17. марта 2004. године? Која су то права која уживају Срби на КиМ, а која немају грађани албанске националности у Србији, и на којима им завиде?

Фото илустрација, Двери

Наш Покрет се одувек залаже да сви грађани Србије, без обзира на националну, верску, политичку и било коју другу припадност, морају да имају апсолутно једнака права. Свесни смо да то није увек случај, да су чланови одређених политичких странака привилеговани у сваком смислу, да су озбиљно угрожене одређене категорије становништва попут пензионера, незапослених, трудница, самохраних мајки, ратних ветерана, вишедетних породица, да велики број младих људи одлази из земље, јер не желе да своју шансу за нормалним животом траже кроз лепљење плаката и дељење летака за партију на власти у којој морају да се клањају људима који би требало да су у затворима. Свесни смо свега тога, али та неправда и тај тежак живот једнак је за све. И за Албанце, и за Србе, и за Роме, Бугаре, Мађаре, Словаке, Русине… Те проблеме нећемо решити подгревањем националне нетрпељивости и измишљањем неких нових проблема који не постоје. Албански народ, као и сви други народи који живе у Србији су наше комшије које поштујемо и на које рачунамо да заједничку државу подигнемо из пепела, једнога дана, када се ослободимо ове окупаторске власти и добијемо прилику да изградимо државу на коју ћемо сви бити поносни.

До тог дана, који једном мора доћи, тражимо од албанских политичара са југа Србије да своје политичко деловање ставе у службу грађана који су их бирали и државе чији су држављани и од које примају плате, а не у службу самозване Владе Републике Косово и њених западних ментора. Српски Покрет Двери нема проблем да стане у одбрану свих грађана Србије, али је страшно то што долазимо у ситуцију да их бранимо од оних које су изабрали да заступају њихове интересе у институцијама Републике Србије.