Душан, Ђорђе и Александар почели са спровођењем обећаног. Снежана Миленковић из Каменице ускоро добија ограду.

Момци из Грачанице, који су се самоорганизовали како би Снежани Младеновић (67) из Косовске Каменице помогли да добије воду и мало јој олакшали услове у којима живи, већ су почели да успуњавају обећано.

Душану Даниловићу и Ђорђу Поповоћу, у акцију помоћи тета Снежани, придружио се и Александар Благић из Грачанице. Њих тројица су овог викенда припремили колчеве, поболи и у земљу и тако обезбедили терен за ограђивање маленог плаца на коме је смештен контејнер од двадесетак квадрата,  у коме живи ова жена, иначе срчани болесник.

Момци су заскули рукаве, Фото: ГрачаницаОнлајн 

„ Ово је само почетак акције“ – у један глас говоре Душан и Ђорђте, „следеће што ће уследити је ограђивање жицом, потом организујемо хуманитарну журку за прикупљање новца за куповину мини шпорета са пећницом и фрижидера, да тета Снежа не мора у лименој гаражи, по овој врућини, да ложи онај зарђали шпорет на дрва“, причају момци који су и покретачи читаве акције.

Иначе, у акцију помоћи Снежани Миленковић из Косовске Каменице, по обећању потрпедседника косовске општине Бојана Стаменоковића, укључиће се и та локална самоуправа како би  се овој жени која се много намучила у животу, обезбедили услове достојне за живот сваког човека.

Иако са повређеном руком Ђорђу, Душану и Алексадру је у приликом постављања колчева у помоћ притекла и сама Снежана Миленковић, радосна јер ће коначно да огради своје мало домаћинство.

Следећа фаза помоћи Снежани, како кажу ови момци обећавају,  уследиће ускоро када ће јој оградити плац, покосити траву и на крају почети са копањем бунара за воду.

Причу о Снежани Миленковић и о томе како је у почетку живела под шатором од најлона, а сада има контејнер, у чему су јој помогли СПЦ и Канцелраија за КиМ, прочитајте ОВДЕ 

Иван Миљковић