Đurić sa Kuznedeljevim o rezultatima dijaloga u Briselu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa otpravnikom poslova ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denisom Kuznedeljevim, koji je je istakao da Ruska Federacija dosledno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i daje doprinos političkom rešenju pitanja Kosova i Metohije, u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN i međunarodnim pravom.

 Otpravnik poslova ambasade Ruske Federacije u Beogradu rekao je da Ruska Federacija prati dijalog Beograda i Prištine, u kom, prema njegovim rečima, Srbija ima konstruktivan pristup, nasuprot radikalne pozicije Prištine.

Đurić je Kuznedeljeva upoznao sa tokom i temama dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da Beograd nastavlja da traga za kompromisom, odnosno rešenjem koje ne bi u potpunosti zadovoljilo nijednu od strana u dijalogu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je još jednom zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci koju na međunarodnom planu pruža Srbiji u borbi za zaštitu njenih državnih i nacionalnih interesa, izrazivši očekivanje da će ta podrška biti potrđena i intenzivirana u predstojećim fazama dijaloga.