Грачаница: Пронађено беживотно тело мушке особе

Радници који раде на одржавању манастирског имања пронашли су  јутрос око 10 часова, у манастирском винограду, беживотно тело мушке особе, за коју се сумња да је извршила самоубиство вешањем.

У раним преподневним сатима радници су пронашли тело како виси обешено о грану ораха. Братислав Трајковић, командир полицијске станице у Грачаници потврдио је раније за РТК 2 да је на манастирском имању прнађено беживотно тело мушке особе и да су полицијске и форензичке екипе на терену.

Фото: И.М, ГрачаницаОнлајн

Како ГрачаницаОнлајн незванично сазнаје, особа која је извришила самоубиство вешањем највероватније је Б.П. (32), који је још као дечак са мајком и сестрама, из Косовског Поморавља, дошао у манастир, побегавши од оца алкохоличара који их је злостављао. Младић се касније оженио и прешао да живи у ужу Србију, одакле се недавно вратио јер се развео од супруге. Мештани Грачанице који су познавали покојног Б.П, тврде да је био миран и повучен момак који није одбијао и најтеже физичке послове, како би могао да  издржава себе и породицу.

Насеље Падалиште у Грачаници, Фото: И.М, ГрачаницаОнлајн

Станари зграде на Падалишту, која се налази десетак метара од манастирског винограда, кажу да ништа необично и сумњиво нису чули ни приметили све док их. данас око 10:30,  није изненадило присуство полицајаца и полицијских возила испред манастирског винограда.

Истрага о случају је у току, а тело несрећног Б.П. је пренето у Приштину, где ће се обавити обдукција. Детаљи истраге, како је речено, биће накнадно саопштени јавности.

И.М.