Козарев у Старом Грацком на парастосу убијеним жетецома

Деветнаестогодишњи помен на стравично убиствo и маскар српских жетелалаца из Старог Грачца код Липљана, биће одржан у понедељак 23. јула у 10 часова, крај спомен плоче у центру тог села.    

Обележавању годишњице страдања 14 српксих жетелацака које је терористичка УЧК убила на пољу у току жетве присуствоваће и заменик директора Канцелраије за Косово и Метохију Душан Козарев, саопштено је из Канцеларије за КиМ Владе Републике Срије

Ђурић: Злочин над жетеоцима неизбрисива мрља на образу међунароне зајендице и помагача да починиоци не буду изведени пред лце правде
Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, Фото Канцеларија за КиМ

 Поводом 19. годишњице мучког убиства српских жетелаца у Старом Грацком огласио се и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, који је подсетио да је тај злочин неизбрисива мрља на образу међународне заједнице, пред чијим очима су невини људи масакрирани, али и свих оних који су помогли да починиоци до данас не буду кажњени.

„Од представника привремених институција самоуправе у Приштини, који нечињењем заправо штите терористе, захтевам да прекину заверу ћутања о злочинима такозване ОВК и других криминално-терористичких група на Косову и Метохији“, поручио је Ђурић

Директор Канцеларије за КиМ је истакао да „породицама страдалих није потребно ничије лицемерно одавање поште жртвама и фотографисање представника Приштине крај спомен обележја, већ одлучна акција која ће довести до хапшења и кажњавања починилаца“.

Ђурић је подсетио да „одговорност за чињеницу да убице из Старог Грацког још нису приведене правди деле и поједине међународне институције у чијој је надлежности било и јесте успостављање владавине права на Косову и Метохији“.

„Србија и српски народ никада неће одустати од инсистирања на истини о страдањима наших сународника, али и истини о правом, злочиначком карактеру онога што многи политички представници албанског народа на Косову и Метохији описују као борбу за слободу“, закључио је на крају саопштења директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић.