Министар Рикало са откупљивачима малине

У циљу превазилажња проблема продаје, али и побољшања услова производње малине, косовски министар Пољопривреде шумарства и руралног развоја, Ненад Рикало разговарао је данас у Приштини са предтсавницима откупних станица.

Рикало је истакао да су откупне станице важна веза за одрживост и повећање производње и продаје малина и да ће министарство пољопривреде пружити сваку врсту подршке и помоћи у повећању капацитета, како би у сваком трнутку у свим регионима били спремни да прихвате и складиште малине које у откупне станице доносе пољопривредни произвођачи.

„Министарство је уложило велики труд како би откупне станице у сваком тренутку могле да прихвате пољопривредне производе, а потом пласирају на гарантвано тржиште, у том смислу пољопривредни произвођачи треба континуирано да сарађују са откупним станицама и одговоре захтевима тржишта свежим и квалитетним производима“,  рекао је Рикало.

Он је додао да ће његово министарство заједно са Удружењем произвођача малина и откупним станицама сарађивати, како би се превазишли проблеми прикупљања и продаје производа.