Општина Грачаница донирала мешаону за сточну храну младом пољопривреднику из Скуланева

Милошу Рајковићу из Скуланева, председедник општине Грачаница, Срђан Поповић је уручио мешаону за припремање сточне хране, која је овом младом пољопривредном произвођачу била неопходна за узгој стоке.

Милош живи сам, родитељу су му умрли, сестре се преудале, а он је преузео бригу о комплетном домаћинству. Овај двадесет трогодишњи младић, истовремено је и апсолвент на Пољопривредном факултету и  једва успепа да покрије свакодневне трошкове минималном пензијом коју је наследио од покојног оца. За себе и студије зарађује тако што обрађује близу 6 хектара земље и тови стоку за продају.

Фото: инфо – служба општине Грачаница

Пре два месеца овог младића је обишао председник општине Грачаница, Срђан Поповић, како би се лично упознао са његовим проблемима. После тога уследила је помоћ, Милош је добио мешаону за сточну храну, капацитета од 350 килограма.

„Милош је пример да може да се живи од свог рада. Радује чињеница да постоје млади људи који желе да се баве пољопривредом. Општина је ту да поспеши и помогне свима који имају идеје и желе да се баве овом делатношћу, тако да очекујем да наредне године уложимо много више средстава у овој области“, нагласио је Поповић.