Блиц: Вучић почетком септембра на Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић долази почетком септембру на Косово и Метохију  како би се обратио овдашњим Србима, преносе београдски медији. Како Блиц открива Вучићева посета је договорена на састанку председника Србије и представника Срба са југа, севера и централног дела Косова током њихове јучерашње посете Београду .

Како наводи лист, један од најважнијих закључака састанака јесте да ће сваки предлог, став или одлука које Београд буде усвојио, прво бити предочени представницима Срба са Косова и биће саслушан њихов став.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије, Марко Ђурић каже за „Блиц“ да ће закључци састанка стићи у сваку српску средину на Косову као снажна и јасна подршка државе за њихов останак и опстанак на тим просторима у тешком и турбулентном времену.

Према наводима „Блица“, разговарало се о свим кључним питањима за Србе на Косову и Метохији. „Теме су биле свакодневни проблеми, безбедност, а добар део био је посвећен перспективама дијалога Београда и Пристине.

Чули смо ставове наших људи на Косову о дијалогу са Приштином и свим другим темам а председник Вучић је понудио додатну помоћ Владе“, изјавио је извор „Блица“.

Током петочасовног разговора закључено је да Албанци не желе никакав компромис нити решење, али да ће и поред тога српска страна покушати да га нађе. Договорено је и да се овакви састанци убудуће одржавају на сваке дје недјеље, наводи овај београдски лист.